Още добри новини за най-известната крава в света – Пенка! Днес

...
Още добри новини за най-известната крава в света – Пенка! Днес
Коментари Харесай

Помните ли кравата беглец Пенка? Няма да повярвате какво и се случи този път

Още положителни вести за най-известната крава в света – Пенка! Днес тя получи подарък, който ще помогне повече да не се губи по външната граница на Европейския съюз. Отсега нататък кравата Пенка няма да бъде извършител на европейските закони. Местоположението ще бъде следено с най-модерните технологии посредством система от спътници, съобщи bTV.

„ Свързахме се със притежателя и взехме решение да му подарим джипиес устройство, с което да следи точното местонахождение на кравата”, описа тя Десислава Чалева от компания за джипиес решения.
Устройството се зарежда със слънчеви акумулатори и изпраща сигнал къде е Пенка до спътник. Сателитът връща данните в мобилно приложение, което стопанинът Иван Харалампиев ще следи. От компанията му подариха и нов смарт телефон, с цел да управлява кравата дезертьор.
„ Ще получава тревога всякога, когато кравата излезе от авансово заложена зона – това може да бъде зоната на стопанството или зоната на пасището. Така че кравата Пенка повече няма да се губи”, увери Десислава Чалева.
„ Това е към този момент супер нещо, което съм мечтал. Мисля, че ми се реализира една от хубавите фантазии! Много благодаря, от все сърце, да са живи и здрави и по този начин да помагат”, сподели притежателят Иван Харалампиев.
Скоро кравата Пенка ще се върне в стадото си. Преди това ще я посети делегат на Европейския парламент, с цел да се запознае с проблемите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР